Over Asceline Groot

Asceline Groot (1978) werkt bij de ASN Bank en is verantwoordelijk voor sponsoring en communicatie van het online platform ‘Voor de Wereld van Morgen’. Een community voor mensen die zelf iets willen bijdragen aan de duurzaamheid van de samenleving.

In haar werk ontmoet zij dagelijks ervaren ondernemers en mensen die rondlopen met een goed idee om een duurzaam bedrijf, project of stichting te starten. En ze vindt het zo belangrijk dat deze twee groepen elkaar ontmoeten. Ze delen namelijk een visie. Dat het anders en beter moet, maar dat we daar niet te lang mee moeten wachten. Dat je prima kunt leven van een eigen duurzaam bedrijf. En dat als je een droom hebt, je je hart moet volgen om deze te realiseren. Het kan namelijk wel, maar we moeten elkaar daarbij gaan helpen.

Door haar werk heeft ze contacten met beide groepen en ben is een soort van intermediair. Dit boek is haar manier om de groep mensen met goede ideeën in contact te brengen met de specialisten en ondernemers en op die manier een bijdrage te leveren aan de versnelling van het verduurzamen van onze samenleving.

Samen met Sanne Vroom schreef zij het boek Dromen voor Altijd (2009, uitgeverij Ten Have). Een fotoportrettenboek waarin 45 bekende en minder bekende Nederlanders vertellen wat zij doen voor de wereld.

Op dit moment zet Asceline een PhD onderzoek aan de Radboud Universiteit op naar de manier waarop social entrepreneurs consumenten kunnen overtuigen om zich duurzamer te gaan gedragen. Van haar zoektocht zullen regelmatig blogs verschijnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s